Alliantie op bezoek

Op 1 juni kregen we bezoek van medewerkers van de Alliantie, de Alliantie is een van de grotere woningbouwcorporaties en actief in Amsterdam, Almere, Hilversum en Amersfoort.

Ze waren op zaterdag 1 juni op “excursie” in Enschede. Die ochtend bezochten ze eerst de campus van de universiteit Twente en daarna wilden ze graag de Kasbah zien en natuurlijk het Piet Blom Museum. Bouwen in hoge dichtheden en het zoeken naar stedenbouwkundig goede en interessante oplossingen voor stedelijk bouwen zijn thema’s die hen aanspreken. Daarom was een bezoek aan een van de wel zeer bijzondere oplossingen, nl de Kasbah in Hengelo, een mooie leerschool.

Het was een bijzonder leerzame en prettige ochtend met een lezing van Abel Blom, een rondleiding in het [nog niet volledig verbouwde] museum en daarna het bezichtigen van de 5 types Kasbahwoningen.

Na dat alles hadden we een lunch verzorgd voor de Alliantie. Iedereen was enthousiast en we willen de bewoners die hun huizen openstelden voor bezoek hier nogmaals hartelijk danken voor hun gastvrijheid.

Geplaatst in Geen categorie.