He’ll Wait For You [Short Film]

Een prachtige animatie film gemaakt door Ksenija Ciric [Kunsthistorica] en haar vriendin Emanuela Tassan Lukic [graphic designer] uit Servie.
Voor educatieve doeleinden hebben zij deze werkelijk prachtige film gemaakt.

Narrated: by Paul Leonard Murray
Translated to English: by Ivana Maksimovic Tomic
Translated to Spanish: by Zana Tassan Mazzocco
Sound recorded: by Srdjan Bajski
Song Dutch Windmills: Artist Various Artists, Derek Fiechter, Brandon Fiechter

Dit werd ons onlangs toegestuurd en hier worden wij heel blij van. In overleg met de makers hebben wij nu ook een Nederlandse versie hiervan gemaakt.

Geachte heren,

Mijn naam is Ksenija Ciric en ik ben kunsthistoricus in het cultureel erfgoedinstituut van de stad Belgrado – Servië. Het meest interessante aspect van mijn werk is om kinderen voor te lichten over cultureel erfgoed. Ik heb al een boek voor kinderen gepubliceerd over de geschiedenis van Belgrado en de belangrijkste onze burgers, maar de laatste jaren begon ik enkele verhalen te schrijven voor kinderen die geïnspireerd waren door hedendaagse kunst in Europa. Een van de kunstenaars die voor mij heel interessant waren, was Piet Blom en zijn architecturale werk. Kinderen houden echt van deze verhalen en mijn vriend Emanuela Tassan Lukic – grafisch ontwerper, illustreerde en animeerde er nu twee en zette ze op YouTube. De ene is geïnspireerd door werk van de Russische kunstenaar Nikolaj Arndt en de andere door werk van Piet Blom. De tweede die we gisteravond in de lucht hebben gezet. 🙂 Binnenkort zal ze dat ook doen voor verhalen geïnspireerd door Zaha Hadid, Theo Jansen en zijn strandbeesten, Colin Fournier en Sir Peter Cook. Ik stuur je een link voor een verhaal geïnspireerd door Piet Blom. Misschien zal het interessant voor je zijn. Laat me alsjeblieft weten hoe je het leuk vindt. Misschien kan het verhaal worden gebruikt in een kinderworkshop.

Vriendelijke groeten, Ksenija en Ema

Geplaatst in Geen categorie en getagd met , , , , .