Tekeningen kast

Via twitter kregen we bericht dat een architect uit Hengelo nog een tekeningen[ophang]kast uit de jaren 70 had staan.  Vandaag zijn we gaan kijken. En het is een heel mooie kast! Hij past perfect in onze ‘jaren 70 werkkamer’.  Maar dat niet alleen, er waren ook burostoelen, een bouwtekeninghouder en een oude landkaart van nederland.

Dhr. Geert Dragt is omstreeks 1965 begonnen in Hengelo als architect, inmiddels de 80 gepasseerd maar nog bijzonder fit. Zijn zoon Oscar zag op twitter dat we om een tekentafel vroegen, hij liet ons via twitter weten dat zijn vader nog wat kasten had staan..

Tijdens ons bezoekje ontdekten we oa. een bouwtekening [orgineel] voor een verbouwing aan de nieuwe kerk in Hengelo, een flink aantal mooie bouwtekeningen voor open haarden en veel meer. Er lagen wel honderden prachtige [orginele] tekeningen, ook in de tekeningenkast hing werk van Geert Dragt.

We willen de heren Dragt -vader en zoon- heel hartelijk bedanken voor hun bijdragen aan het museum, uiteraard komen ze bij de opening op 2 februari om te zien hoe wij de geschenken gebruiken in het museum.

vader-en-zoon-small

Geplaatst in Geen categorie.