Opening succes

De opening gisteren was een succes, meer dan 100 liefhebbers waren naar de Kasbah gekomen om de opening bij te wonen!  Zoveel mensen pasten eigenlijk niet in de Voorhofzaal van de Tempel, maar het ging… Onze dank aan de Tempel voor alle medewerking.

openingFoto: Abel Blom en Herman Kieft tijdens de opening van het Piet Blom museum 2 februari.
(foto; Peter van der Heijden, Monumentencommissie Hengelo)

Na de inleiding van onze voorzitter mocht Abel Blom zijn verhaal houden, hij overhandigde de bronzen kop van Piet Blom ( gemaakt door Hannah Blom ) die bij het recentelijk afgebrande speelhuis in Helmond stond. Hiermee heeft het gloednieuwe museum er weer een aanwinst van formaat bij voor de groeiende collectie.

De volgende spreker was Harry Rupert van Welbions, hij was ook blij met deze ‘onderneming’ , een goed initiatief voor de wijk en de stad.
Wij zijn erg gelukkig met de volledige ondersteuning van Welbions!

Wieger Mulder van de Gemeente Hengelo was daarna aan de beurt, nadat hij meedeelde dat de Kasbah vanaf nu ook een gemeentelijk monument is brak er een daverend applaus los.

Toen was het woord aan Herman Kieft, die 35 jaar met Piet Blom samenwerkte. We kregen een paar mooie anekdotes te horen en toen mocht iedereen de overvolle zaal uit om naar het museum te lopen waar de deur van het museum geopend werd door Herman Kieft.

Omdat er zoveel mensen waren moesten veel mensen wat langer wachten om in het museum een kijkje te nemen, maar gelukkig waren er in de Tempel  de zangers van SANSAN en prachtige hapjes gemaakt door leerlingen van het Genseler. Veel dank aan de leerlingen, het was heerlijk! Ook veel dank aan Jo, Merel, Fleur, Joyce, Dineke, Patricia en Heidi: zonder jullie hulp op deze dag was het niet gelukt!

Het bestuur van het PB museum bedankt iedereen voor de massale opkomt bij de opening en voor alle mooie woorden en geschenken die we mochten ontvangen. Het enthousiasme waarmee ons initiatief werd ontvangen is hartverwarmend.

Geplaatst in Geen categorie.