Martha Haveman †

MarthaHaveman-2-okt-2012

Afgelopen 25 Juli j.l overleed Martha Haveman.

Martha Haveman, bij velen bekend voor haar tomeloze inzet voor kunst en cultuur in Oost Nederland en natuurlijk galerie Beeld & Aambeeld die ze samen met haar partner Karel Betman vijfendertig jaar leidde, is niet meer.

Onlangs en helaas een beetje aan de late kant werd haar nog het ereburgerschap van de gemeente Enschede verleend voor haar betrokkenheid bij Jazzpodium De Tor, het 2 maal organiseren van de Foto biënnale in Enschede, als initiatiefneemster van Qua Art Qua Science (een kruisbestuiving tussen kunstenaars en wetenschappers) en de internationale expositie Bridges. Dit benoemt ongetwijfeld nog maar een klein deel van betrokkenheid bij het culturele leven in Enschede en omgeving. De werkelijke waarde die zij heeft gehad op kunst- en cultuurgebied in deze regio laat zich alleen raden.

Voor het bestuur van het Piet Blom museum te Hengelo was ze als lid van het Comité van Aanbeveling van heel grote waarde. Haar adviezen, expertise, maar soms ook “kleine tikjes op de vinger” waren onbetaalbaar. Graag hadden we nog jaren hiervan mogen genieten, maar helaas kwam aan het leven van deze grote kleine vrouw te vroeg een einde.

Namens bestuur Piet Blom Museum,

Paul Hoebee

Geplaatst in Geen categorie.